Met dit druilerige weer - midden in de zomer - krijg ik zin in een hartige, verwarmende maaltijd en laat dat nou net congee zijn. Dit recept is lekker, makkelijk en lekker snel. Door dessertrijst te gebruiken heb je heel snel een gare korrel en een papperige consistentie. Dessertrijst is namelijk rijst met een gebroken korrel.
Ingrediënten 4 personen
1,5 liter groente- of kippenbouillon
3 cm gemberwortel
1 limoenblad
130 g dessertrijst (gebroken rijst)
100 g doperwten (diepvries)
1 eetlepel vissaus
Crispy chili olie naar smaak
Sojasaus naar smaak
3 eetlepels gefrituurde uitjes
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook. Rasp de gember erbij en voeg het limoenblad toe. Voeg de rijst toe en laat opnieuw koken. Zet het vuur nu zacht en laat circa 12 minuten zacht koken met de deksel op de pan.
Voeg na 12 minuten de doperwten toe en doe de deksel weer op de pan Laat nog 3-5 minuten koken.
Breng de pap op smaak met vissaus en meng goed. Voeg de pap vervolgens toe aan kommen en maak daar af met sojasaus, chili olie en de gefrituurde ui. Serveer meteen.
Eet smakelijk!
Comments